dilluns, de març 23, 2009

BENVINGUTS

Deixant enrere aquells que escrivien a ploma i tinter, amb els ulls cremats per la tènue llum d’una llàntia d’oli, dels qui m’agradaria destacar avui, el seu romanticisme. Qui trencava orella i dit, tot repicant sobre diabòlics artefactes que en deien maquines d’escriure. No fa pas tant, no em mireu amb aquestes cares, tots tenim una edat i alguna Olivetti perduda al lloc més empolsat de les golfes. Us en recordeu?
Rebutjant inclòs els propis fulls. Sigueu benvinguts, poetes del segle vint-i-un. Benaventurats els vostres teclats “Made in China”, els nous cafès de tertúlia, ara batejats com a Blocs, Xats i Messenguers, amb setmanaris, pamflets i revistes, per l’art de vareta moderna esdevingudes electròniques. I aquestes biblioteques portàtils anomenades (amb no sé quin idioma forani) Drive-pens.

Bentrobades les xarxes que ens fan el món tan petit i més lliure, que ens donen amb facilitat coneixences interessants; de tan en tan emprenyades per les connexions i empenyen, des la comoditat de casa, a viatjar amb la escriptura, la imaginació i la imatge, tot intercanviant, comunicant-nos amb autors de qualsevol llengua a qualsevol indret planetari.

Una felicitació per les iniciatives, les plataformes, les comunitats, les trobades (ja sé, ara en dieu quedades) Doncs ajuden a coordinar-nos tot solets, sense tutoratges ni interessos empresarials.

La poesia agraeix poder traslladar el bon ofici dels avantpassats, besavis d’una mateixa família; equivocadament titllats de poetes, de fet tindríem que dir’s-hi mestres.
La llengua pròpia també ens agraeix aquestes petites espurnes que ajuden a voleiar la seva flama amb embranzida.

Sigueu benvinguts ciberpoetes de la poetosfera. Som cultura, som poesia, som futur. Hauran de comptar per força amb nosaltres. Tenim molt a dir, hi ha molta feina a fer.

gràcies.

4 comentaris:

Alegria De La Huerta ha dit...

Em va encantar el teu discurs, i els poemes, i la trobada, i el dinar, i tot plegat.

Fins al proper cop que ens poguem veure en persona seguirem veient-nos pels mons virtuals.

Un petó molt fort!

UB FOOD TRAILERS ha dit...

Moltes gràcies Eva.
A la poetessa més guapa de la costa est, no la podem defraudar.

Una abraçada i fins aviat!.


joan.-

Ferran Cerdans Serra ha dit...

malgrat sembli impossible, alguns continuem amb la tradició de l'escriptura manual, i compaginem llibres artesans escrits i enquadernats a mà amb blogs i webs... a molta gent li sembla contradictori, a mi em sembla del tot natural: l'existència d'internet no té perquè suposar la fi de l'artesania, que algun dia es valorarà aqui a catalunya com es fa en molts altres països.
M'encanta això de "hauran de comptar per força amb nosaltres". Aixi sia!

UB FOOD TRAILERS ha dit...

Ferran, els escriptors blocaires, pel sol fet d'autoeditar-nos per la xarxa som un colectiu que ens entreguem amb una generositat extrema als demés i a la literatura d'aquest pais.
Ens hem guanyant el dret a formar part d'aquest entramat cultural, al menys tan com el millor autor que hagi venut el millor best seller d'aquest any.


salutaciones